Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кметът на Перник Станислав Владимиров разкри последни подробности относно

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКметът на Перник Станислав Владимиров разкри последни подробности относно
Коментари Харесай

Кметът на Перник: От днес влизаме в нов воден режим. От ВиК увериха, че вода ще има в посочените часове

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кметът на Перник Станислав Владимиров разкри последни детайлности по отношение на битката с водната рецесия в града. От през днешния ден влиза в действие нов воден режим, съгласно който хората ще имат вода с 1 час по-малко.

" Предложението на ВиК от през вчерашния ден е понижаване с 1 час, по отношение на по-добра организация. В последните дни още веднъж имахме квартали, в които нямаше водоподаване в часовете, в които ВиК сдружението беше показало. То е в доста неприятно финансово положение, дълги години неуправлявано добре, хората са нестимулирани и по тази причина моля и към жителите да бъдем малко по-толерантни към тях. Уверението е, че този режим ще бъде идентичен за всички, с цел да няма чувството, че някои обитаеми места са привилегировани. Те подсигуряват, че ще има водоподаване в часовете, които са показали ", сподели Владимиров в ефира на " Нова телевизия ".

" Знаете, имахе проблеми в един различен квартал с примесването на мръсни и чисти води. В квартал " Църква " също имаме проблем в три улици. И през днешния ден работят от ВиК сдружението, тъй че повредата ще бъде открита и всичко нужно се прави, с цел да бъде сложена водата в правила, отговарящи на РЗИ. Неслучайно и министър председателят Борисов, когато беше на посещаване в Перник, в диалозите, които водихме с него и бързата му реакция беше даването на големи средства, близо 30 милиона се преведоха за възстановяване на ВиК структурата. Те ще бъдат за ремонт и замяна на водопреносната мрежа отвън водния огромен план, който следва пролетта. Няма да има повтаряне на финансиране. Това действително ще подмени цялата ВиК инфраструктура на Перник. Защото това е един от огромните ни опасности - смесването на мръсни с чити води и по тази причина беше тази бърза реакция на държавното управление. Знаете, дадоха се средства и за двете пречиствателни станции. Имаме някъде 20-30 дни до възможното стигане на мъртвия размер. Това е лошият сценарий, при доста слаб приток. И по тази причина имаше доста бързи дейности от страна на ВиК инженерите, които дадоха краткосрочни и дълготрайни ограничения. Дейностите започнаха. Ще преодолеем едно вероятно замътяване ", съобщи още кметът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР